Sorin Ghilea

mofturi si politica altfel

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Youtube
  4. Aboneaza-te

Este nevoie de consultant de încredere încă de la startul unei investiții?

10 Iulie 2014 - 19:36 / Mofturi / 128 comentarii

Share on Facebook

Este nevoie de consultant de încredere încă de la startul unei investiții?


      Desigur! Știm că aproape întotdeauna deciziile de investiții sunt emoționalene cuprinde lăcomia și acționăm... Daca mai avem și o “cunoștință bună" care ne dăun  pont referitor la o locație treaba este ca și făcută. Cel puțin așa pare la prima vedere...

Cumpărăm terenul și - nerăbdători - ne apucăm de treabă.

Fericirea nu durează mult și, în foarte scurt timp, vom vedea în ce ne-am băgat.

Alegerea unui arhitect care ne și consiliează pe parcursul investiției este o sarcină dacă nu imposibilă, măcar foarte grea.

Urmărirea financiară fiind considerat apanajul clientului, deși acesta din urmă nu are de cele mai multe ori nici studiile și nici experiența de a definitiva  cu succes un astfel de proiect. Apoi urmează sarabanda avizelor și documentațiilor...

După achiziția terenului se depun actele pentru o serie de avize necesare elaborarii PUZ ( plan urbanistic zonal ) care reglemenetează statutul din punct de vedere al construcției viitoare a terenului.

În cele din urmă de  la Enel se primește avizul de amplasamentact care confirmăcă se poate face investiția pe locația respectivăDacă nu primim avizul de amplasament  favorabil sau îl primim cu condiția reglementării rețelei  din zonă ne duce inevitabil la cheltuieli suplimentare, neprevăzute. În cazul unor reglementări speciale, acest aviz s-ar putea să însemne cheltuieli atât de însemnate  încât să ne determine  chiar la  căutarea altei locații cu toate întârzierile, pierderile și inconvenientele aferente.

Apoi urmează o etapă relativ simplă și clară... cererea de racordare la rețea, cevabirocrație, dar să nu uităm că cererile se pot transmite chiar și prin poștăPuțini știu însă lucrul acesta, astfel se poate salva timp și nervi prețioși.

Și acum urmează elementul cheieStudiul de soluție. Această delicată alegere este sau mai bine zis ar trebui să fie responsabilitatea specialiștilor consacrați care sățină cont de elemente TEHNICO –ECONOMICESublinierea este a noastră și vrea să arate că de aceste elemente economice nimeni nu ține seamaiar dacă nu ai consultant nici nu știi ce și cât ai pierdut sau ce ai fi putut economisi. Dar oare câțiinvestitori au angajat un consultant energetic, în acest stadiu? Prea puțini sau deloc,și astfel banii sau risipitDar asta nu este tot! Nu demult o parte a studiilor de soluție s-au externalizat din cadrul Enel către firme private iar în acest caz situația se schimbă radical. Dacă specialiștii Enel dădeau soluții bune, dar eventual scumpe fără un interes anume, proiectanții externi POT da soluții foarte scumpe!!! Iar dacăexecuția este făcută de firme din... ,,sfera lor de influențășmecheria nu se aflăniciodată iar investitorul păcălit plătește și cu asta basta.

Devine evident că alegerea unui consultant corect, care apără interesele investitorului și îl consiliează pe toată durata acestei perioade devine o obligație morală a oricărui om de afaceri responsabil, care dorește să economisească sau, măcarsă nu risipească.

Consultanți adevărați sunt puțini... Pe zona de vest exista un astfel de consultant cu multă experiență în domeniu iar aici puteți apela cu încredere la Elecon Plus , care are peste 50 de proiecte complexe executate, la termene scurteși care întotdeauna a scutit beneficiarii de nervi, pierderi și alergăturădar și de alte cheltuieli indirecte.

Câțiva clienți multumiți :

LIDL, Kaufland, Hamerer Industries , etc ..

Gavril Radu Vasil, expert. Proiectant autorizat ANRE, grupa III, A, B
Tel. 0744568817 
www.elecon.ro 

 Share on Facebook

128 comentarii


Lasa un comentariu

Numele & Prenumele *
Adresa Web URL
( Ex: http://www.baricada.ro/ )
Comentariul meu *
Cod de validare *
(Anti-Spam)

Încarcă mai multe articole