Sorin Ghilea

mofturi si politica altfel

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Youtube
  4. Aboneaza-te

Preoți ,,agățați" de renumele părintelui Arsenie Boca. După ce l-au hulit acum îl evocă...

15 Mai 2013 - 00:28 / Mofturi / 6 comentarii

Share on Facebook

Preoți ,,agățați" de renumele părintelui Arsenie Boca. După ce l-au hulit acum îl evocă...


Teilhard de Charden spune:
 
Adu-ți  aminte – TU NU EȘTI O FIINȚĂ UMANĂ CARE ARE EXPERIENȚE SPIRITUALE, CI EȘTI O FIINȚĂ SPIRITUALĂ CARE ȘI-A ALES EXPERIENȚE UMANE.
 
 În anul 2010, undeva pe la sfârșitul anului, cred că era chiar luna decembrie, la ideea strălucită a realizatorului emisiunii VITRALII, Eugen Marinoff, că despre el este vorba, am pornit o campanie de susținere și conștientizare a opiniei publice despre ce a însemnat pentru noi, românii, părintele Arsenie Boca. La început acțiunea părea greu de urnit! Printr-un spot tv și acapararea unor lideri spirituali ai momentului, îi amintesc aici pe părintele Ștefan Negreanu și părintele Budeanu, am reușit să facem înconjorul tării, al lumii chiar, și în mod incredibil, am creat o ,,isterie" pozitivă și binecuvântată, apropierea oamenilor de Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai dragi locuri pentru părintele Arsenie Boca. Nu sunt un om care merge regulat la biserică. Nu știu dacă greșesc capital sau este uneori suficient să te străduiești să faci bine în jurul tău pentru ca Dumnezeu să te răsplătească după fapte. Cu siguranță că într-o zi voi afla și acest lucru, sper nu prea târziu. Întotdeauna am crezut că Dumnezeu este energia supremă care ne conduce în experiența terestră pe care o parcurgem fiecare dintre noi. 
 
 Vorbeam de miraculosul părinte Arsenie Boca, fie vorba între noi, nu cred că părintele Arsenie a fost un om obișnuit, mai degrabă un trimis al energiilor supreme pe acest pământ. A făcut miracole la tot pasul, a uimit lumea, i-a enervat pe securiștii regimului comunist și, mai grav, i-a făcut pe cei care conduceau atunci Biserica Ortodoxă și care mai sunt și astăzi pe scaunele călduțe, că doar anul 1984 nu este atât de departe din amintirile noastre, momentul când Episcopul Aradului i-a interzis părintelui Arsenie să mai poarte vreodată straie monahale. Și s-a stins bietul părinte precum un trecător de rănd. Cu toate astea era văzător înainte și a prezis când va muri, faptul că Mănăstirea Prislop va fi Marele loc de pelerinaj dar și căderea dictatorilor Ceaușescu. Părintele Arsenie pare a fi ultimul sfânt al românilor. Trebuie să vă arăt câteva dintre minunile acestui fascinant Om al lui Dumnezeu:
 
„Într-o zi, oamenii i s-au plâns: «Părinte, nu mai avem nisip de construcţie, ce ne facem? Numa dacă s-ar abate râul ăsta din loc, am mai putea găsi ceva nisip...». Părintele s-a dus în deal, pe apă, la vreo douăzeci de metri, şi s-a lăsat în genunchi. A făcut rugăciunea câteva ore. Şi, vă jur!, asta am văzut-o cu ochii mei, spre seară, apa a intrat în pământ şi a ieşit puţin mai încolo, lăsând la suprafaţă un nisip fin, strălucitor ca argintul. Muncitorii s-au închinat cu toţii, speriaţi, nevenindu-le să-şi creadă ochilor. «Rugaţi-vă, postiţi şi veţi putea şi voi!», le-a spus tuturor.“
 
E doar una dintre minunile făcute de Arsenie Boca. Așa cum spunea: Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu. cuvinte cu un înțeles deosebit.
 
  Dar nu despre asta am vrut neapărat să vorbesc ci să scot în evidență faptul că la Hramul Mănăstirii Prislop cei care cred și au crezut în Arsenie Boca stau ghemuiți în soare în timp ce preoții și episcopii care l-au umilit șed taman în prim-planul scenei. Cei care i-au interzis să poarte hainele ortodoxiei se agață cu nerușinare și multă mizerie de personalitatea celui dispărut, uitând parcă faptul că Arsenie Boca a murit trist, dezamăgit de colegii de Altar. Mă uimește prezența acestor preoți, cu o excepție, o spun franc în față, excepția este părintele Ștefan Negreanu. Și atât! Vlădica ar putea să fie mai reținut. Nu toată lumea a uitat că domnia-sa conduce Episcopia Aradului taman din 1984. Mă opresc aici că nu vreau să nasc o polemică cu biserica ortodoxă, cu atât mai mult cu cât iubesc, respect și admir câțiva slujitori din ortodoxia românească. E drept că i-aș putea număra pe degete, poate chiar de la o mână. Priviți poza cu oamenii care stau prăbușiți în fața imensității numite Arsenie Boca și o parte a preoților care se împăunează la umbra foișorului vorbind grav despre cel pe care l-au surghiunit.
 Părintele Arsenie Boca trebuie imediat canonizat, acesta fiind poate ultimul părinte sfânt al zilelor noastre. Biserica trebuie să țină cont și de ceea ce doresc bieții enoriași, altminteri s-ar putea ca o mare parte din slujitorii lui Dumnezeu să se trezească în gura Iadului. Nu poți ignora realitatea și nu ai voi să umilești în continuare un OM care a făcut atâtea minuni, nici nu știu dacă era om, la umbra bisericii făcându-te că nu vezi și nu auzi. Gata cu parodia, ,,sfinți părinți" canonizați un suflet mare cât Fiul lui Dumnezeu!
 
 
 
 
 


Share on Facebook

6 comentarii


Lasa un comentariu

Numele & Prenumele *
Adresa Web URL
( Ex: http://www.baricada.ro/ )
Comentariul meu *
Cod de validare *
(Anti-Spam)

Încarcă mai multe articole