Sorin Ghilea

mofturi si politica altfel

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Youtube
  4. Aboneaza-te

Asteroidul 596 s-a facut cometa peste noapte si ataca Pamantul

26 Decembrie 2010 - 01:24 / Mofturi / 1 comentarii

Share on Facebook

Asteroidul 596 - Schella, observat cu aproape 100 de ani in urma, este, de fapt, o cometa care a revenit la viata, au descoperit astronomii la inceputul lunii decembrie. Cometa resuscitata este situata in centura principala de asteroizi si reprezinta un pericol pentru Pamant.
In noaptea de 11 decembrie, Steve Larson, coordonatorul Catalina Sky Survey, cauta posibile amenintari din spatiu pentru Pamant. Mai exact, el monitoriza cerul pentru a gasi asteroizi care ne-ar putea pune planeta in pericol, informeaza Daily Galaxy. Larson a gasit un asteroid cu caracteristici ciudate, care il califica mai degraba drept o cometa. Asteroidul vazut de el pe cer este, de fapt, o cometa care revine la viata, potrivit noilor cercetari astronomice, Asa-zisul asteroid a fost descoperit cu peste 100 de ani in urma. In imaginile obtinute in aproximativ 30 de minute, in acea seara de decembrie, Larson a descoperit, de fapt, o cometa. Lumina emisa de ea era de 900 de ori mai slaba decat cea mai slaba lumina a unei stele ce poate fi vazuta pe cer. Astronomul a cercetat baza de date si nu a gasit-o inregistrata. Acest obiect misterios fusese denumit asteroidul (596) Schella si a fost descoperit in 1906. Cometa se afla intre orbitele planetelor Marte si Jupiter. Pentru a fi sigur, Alex Gibbs, un alt membru al acestui centru astronomic, a verificat inregistrarile precedente si a ajuns la aceeasi concluzie. Dupa aceasta descoperire, comunitatea de astronomi de la nivel international a cercetat straniul obiect care a revenit la viata. "Cei mai multi asteroizi sunt ramasite ale unor coliziuni intre asteroizi de dimensiuni mari si au o compozitie minerala. Unii dintre ei sunt foste comete a caror gheata a fost topita de caldura Soarelui", a explicat Larson situatia inedita. Daca se va dovedi ca este cometa, aceasta ar fi a sasea din centura principala de asteroizi, adica corpurile ceresti care prezinta riscul de a lovi Pamantul. Cometa este de 100 de ori mai mare decat cele identificate anterior in centura principala. Proiectul Catalina Sky Survey apartine NASA si a fost fondat de Larson in anul 1998. Scopul centrului astronomic este de a detecta obiectele ceresti aflate in apropierea Pamantului. Prin acest centru se detecteaza 70% dintre obiectele aflate in apropierea planetei noastre, denumite si Near Earth Objects (NEO).
In cele 10 zile de la descoperirea ciudatului fenomen, deja amatorii de catrenene nostradamiene au si alaturat unul din ele temutului asteroid. Catrenul X-72 este urmatorul: "Din cer va coborî un mare Rege al Terorii / Ce-l va reînvia pe marele Rege Mongol". Acestia presupun ca asteroidul ar putea pica in Orientul Indepartat. Bineinteles, cei ce sunt mai "cu capul pe umeri" au spus ca nici vorba despre asta in catren, ci despre eclipsa de soare care a avut loc in 1999 si care a coinics cu Razboiul din Kosovo, considerat ca a "inceput ostilitatile" pentru un Al Treilea Razboi Mondial, dupa care a urmat atentatul din 2001, care a dat americanilor posibilitatea sa atace zona musulmana. Sursa: agentia.org

Share on Facebook

1 comentarii


Lasa un comentariu

Numele & Prenumele *
Adresa Web URL
( Ex: http://www.baricada.ro/ )
Comentariul meu *
Cod de validare *
(Anti-Spam)

Încarcă mai multe articole